Ouderenadvisering

U kunt in omstandigheden terecht komen waar u niet direct raad mee weet. Met uw vragen kunt u terecht bij de ouderenadviseurs van Stichting ZO= Zuidplas Ondersteunt.

De ouderenadviseur kan met u uw hulpvraag in kaart brengen en naar oplossingen zoeken. Ook kan deze u aanmelden voor voorzie­ningen of u verder begeleiden tot er een oplossing is. De ouderen-ad­viseur biedt ook de zogenoemde onafhankelijke cliëntondersteuning bij bijvoorbeeld Het keukentafelgesprek.

In Meidoorn 1A (Nieuwerkerk aan den IJssel) is het kantoor van Stichting ZO gevestigd en is ook de Huiskamer met inloopfunctie. Daar is iedereen welkom voor een praatje en een kopje thee of koffie. Er is een vrijwilliger aanwezig met een luisterend oor. Voor informatie en afspraken – ook voor bezoek thuis – belt u 0180-310050 of mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Sociaal Raadsvrouw voor Raad en daad

Wanneer u hulp nodig heeft op sociaal juridisch gebied of ondersteuning om uw financiën op orde te krijgen, kunt u terecht bij Raad en Daad. Raad en Daad bestaat uit de Sociaal Raadsvrouw, De Postkamer en budgetmaatjes. Zij adviseren volstrekt onafhankelijk waardoor vertrouwelijkheid gewaarborgd is. U kunt er terecht met vragen over werk, uitkeringen, wonen, belastingen, consumentenzaken, familierecht en juridische zaken. Behalve adviseren kunt u ook ondersteuning krijgen bij het opstellen van een bezwaarschrift of klacht. Voor verdergaande hulp kunt u doorverwezen worden naar de juiste instantie.

 

Raad en Daad heeft maandagmiddag (13-15u.) en donderdagmorgen (9:00-11:00) telefonisch spreekuur Raad en Daad is te bereiken onder nummer 06-14417050. Inloopspreekuren voor de Postkamer (voor hulp bij een brief of administratie of het invullen van een (digitaal) formulier) per dorp zijn:

 • Moordrecht: De Kraal, Prinses Beatrixstraat 15a, vrijdag 10:00-12:00.
 • Moerkapelle (oneven weken): Op Moer, Raadhuisstraat 40, donderdag 10:00-11.30.
 • Zevenhuizen (oneven weken): Swanla, Burg. Klinkhamerweg 86, woensdag 13:00-14.30.
 • Nieuwerkerk a/d IJssel: Welzijn Zuidplas, Meidoorn 1A, maandag 13:00-15:00
 • Nederlandse Patiënten Vereniging en Mantelzorg steunpunt Nederlandse Patiënten Vereniging en Mantelzorg steunpunt

   

 • Nederlandse Patiënten Vereniging en Mantelzorg steunpunt 

  De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) is een algemeen christelijke vereniging in Nederland die zich vanuit patiënten perspectief bezighoudt met de zorg voor het leven. Het uitgangspunt is dat ieder mensenleven bescherming verdient, ongeacht de levensfase of de kwaliteit van leven.

  Ieder mens mag er zijn! De NPV Vrijwillige Thuishulp is in handen van een groep gemotiveerde vrijwilligers. De hulp kan bestaan uit bijvoorbeeld wandelen, gezelschap houden, begeleiding bij ziekenhuisbezoek, boodschappen doen etcetera. De NPV organiseert ook hulpverlening op verzoek van bijvoorbeeld huisarts, ouderenadviseur of Sociaal Team.

  Als mantelzorger kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg. Niet alleen voor informatie of advies of een luisterend oor, maar ook voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Bij Steunpunt Mantelzorg werken professionals met kennis omtrent mantelzorg aan mensen met dementie, niet-aangeboren hersenletsel en andere ziektes als kanker en Parkinson. Naast persoonlijke gesprekken is er ook lotgenotencontact mogelijk. Als het nodig is wordt gebruikt gemaakt van vrijwilligers van de NPV of van een andere vrijwilligersorganisatie. Steunpunt Mantelzorg is maandag tot en met donderdag te bereiken via 0180-310050. Mailen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de volgende website treft u meer informatie: www.stzo.nl/kunnen-we-je-helpen/mantelzorg