Er zijn al wel 10 redenen te vermelden waarom fietsen gezond is; twee ervan worden vermeld: 

Door te fietsen krijg je het gevoel van vrijheid. Je bent je aan het ‘onthaasten’. Je kunt op de mooiste plekken komen en fietsen stelt je in staat op een rustgevende manier steden en landschappen te ontdekken. Geen verplichtingen en lekker in beweging. Er zijn wel zo’n 35.000 km aan fietspaden in Nederland.

Als je fietst ben je buiten in de natuur. Soms merk je pas hoe mooi de Nederlandse natuur is als je er doorheen fietst. Vanuit de auto trekt dit landschap je namelijk veel sneller voorbij. Op de fiets zie je dan veel meer. Ook is het gezond om regelmatig in de natuur te zijn. Je stemming verbetert wanneer je eropuit trekt, je bent minder negatieve gedachten en je ervaart minder stress. Tevens neemt de mentale vermoeidheid af. Voldoende buiten zijn zorgt ervoor dat je genoeg vitamine D opneemt. Het is natuurlijk ook heerlijk om de buitenlucht op te snuiven tijdens een lange fietstocht.   (bron -excerp-: www.vanraam.com)

 

Een aanvulling voor ‘sportieve’ thuisblijvers. Fietsen: het kan altijd en overal. En daarbij het ‘in beweging zijn’.  Dat kan mét en zonder accu. En voor de thuisblijvers kan het een hometrainer zijn.

Als voordelen zijn direct te vermelden: je bent in beweging, traint je spieren en hebt geen last van wind of regen. Bijkomen voordelen: het kost geen stroom en je kunt tijdens het fietsen de krant lezen, het nieuws zien of, zo mogelijk in tempo, muziek beluisteren.

Er komt voor buiten (en binnen) een fijn en mooi fietsjaar aan!